TİYATRO ELEŞTİRMENLERİ, YILIN EN İYİLERİNİ BELİRLEDİ

Türkiye’de tiyatro eleştirmeni ve akademisyenlerini çatısı altında toplayan Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin, 2014-2015 sezonunda sahnelenen tiyatro oyunlarını göz önünde bulundurarak ve üyelerinin katılımıyla yaptığı değerlendirme sonucunda, 2015 yılı TEB Ödülleri’ne değer görülen eser ve sanatçılar, her sene olduğu gibi 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde açıklandı.

Tiyatroadam’ın, Alman yazar Friedrich Dürrenmatt’ın eseri olan Tahsin Yücel çevirisi ve Fatih Koyunoğlu rejisiyle sahnelediği “5.Frank”, Yılın Oyunu Ödülü’ne layık görüldü. Tiyatroadam aynı ödülü geçtiğimiz sene de “Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı” oyunu ile almıştı.

Tiyatro Craft prodüksiyonu olarak David Eldridge’in yazdığı, Okan Başar Bahar’ın çevirdiği ve Çağ Çalışkur‘un yönettiği “Kalp Düğümü” oyunundaki performansıyla Melisa Sözen, Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü’ne eleştirmenlerin çoğunun oyunu alarak layık görüldü.

Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü kategorisinde ise Tiyatro Biriken’in “Ormanlardan Hemen Önceki Gece” oyunundaki performansıyla Rıza Kocaoğlu ve DOT Tiyatro’nun “İki Kişilik Yaz” oyunundaki performansıyla Tuğrul Tülek, bu ödüle değer görülen isimler oldular.

TEB 2015 Onur Ödülü’ne, tiyatro yaşamı boyunca üstlendiği büyük küçük her rolde başarılı performans sergileyen ve sanatçı kimliğini daima koruyan usta oyuncu Tomris İncer layık görüldü.

Birliğin Ankara Temsilciliği de Yılın Oyunu Ödülü’ne Tatbikat Sahnesi’nin “Woyzeck Masalı” oyununu, Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü’ne Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı “Satıcının Ölümü”ndeki ölçülü, yalın ve incelikli oyunculuğu nedeniyle Erdal Küçükömürcü’yü, Yılın Onur Ödülü’ne de, Türk Tiyatrosu'nun kendi dili ve kişiliğini tanımlaması doğrultusunda yaptığı özgün sahneleme çalışmaları ve akademik katkılarından dolayı Prof. Dr. Nurhan Karadağ’ı layık gördü.